Wisur valgte Quested

Etter å ha testet flere av markedets beste studiomonitorer, valgte gitarist og produsent Frank Wisur å investere i Quested til sitt studio i Fredrikstad. Wisur ventet gjerne i tre uker på leveringen da Roger Quested selv ville bygge monitorene. - Jeg har vært et eneste stort smil etter at HQ210 tok sjefplassen i kontrollrommet, forteller Frank Wisur.

Roger Quested er kanskje ikke mest kjent som lydtekniker på Pink Floyds album "Meddle", men heller fordi han lager noen av verdens beste studiomonitorer. Kontrollrommet i legendariske Studio Three i Abbey Road er utstyrt med hovedmonitorer designet av Quested, mens produsenter og artister som Trevor Horn, Jean-Michelle Jarre, Van Halen, Vince Clarke og Alan Parson alle har benyttet Quested-monitorer i sine verk. HQ210 er kanskje den ypperste passive tre-veis studiomonitoren som produseres i dag. Den passer perfekt i Frank Wisurs kontrollrom som forøvrig er utstyrt med Pro Tools, Neve 8816 summeringsmikser, konvertere fra Apogee, preamper fra RME og kompressor fra Tube-Tech.

Gitaristen valgte med hørselen

Frank Wisur har mange års fartstid i lyd- og musikkbransjen. Den musikalske karrieren startet i guttedagene med trompet i skolekorps, men det var fusion-gitarist han skulle bli etter at han skiftet instrument i en alder av 13. Frank turnerte med Lars Kilevold og Anita Hegerland på 80-tallet, og han drev Borg Lydstudio i Sarpsborg sammen med kompanjonger på 90-tallet. Siden 2000 har han igjen vært musiker på heltid, produsert ni album, laget flere komplette ident-pakker for radiostasjoner, og han spiller fusion i en spennende trio med stjernelaget Erik Smith og Frode Berg. Frank Wisur poenterer at han ikke er noen lydnerd, og at det var hørselen som fikk bestemte da han valgte Quested.

- Det er en klarhet i mellomtonen hos Quested som gjør at jeg som gitarist hører den samme lyden i monitorene når jeg har mikket opp gitarforsterkeren, som jeg hører fra selve forsterkeren når jeg spiller. For meg gir HQ210 en helt naturlig gjengivelse, altså akkurat det samme som jeg hører ut av forsterkeren, forteller Frank. - Jeg gikk fra et toveis-system med 8" i bunnen, til HQ210 som er et treveis-system med to 10" i bunnen. Det gir en dybde i bunnen og en balanse i frekvensområdet som var akkurat det jeg håpet jeg skulle høre. Toppen er etter mine ører akkurat passe; den skriker aldri til meg og er aldri hard. Det er også behagelig å jobbe lenge på monitorene, så for meg er Quested perfekt. De er mine, rett og slett, sier Frank Wisur.

Prøvd mange forskjellige monitorer

Utvalget i markedet for studiomonitorer er stort, og Wisur har brukt og prøvd mange merker gjennom årene. Han forteller at han har jobbet på Yamaha NS10, Auratone, Tannoy, Genelec 1031 og ADAM, før han endte på Quested.

- Quested er litt som å komme hjem; som "dette liker jeg!". Det har sikkert noe å gjøre med at når man er gitarist vil man finne igjen lyden man har i forsterkeren når man mikser. Jeg følte at det først stemte helt for min del da jeg fant Quested, forteller Frank. - Jeg vurderte Dynaudio som et alternativ og hadde AIR25 på utlån. Før jeg fikk A/B-testet syntes jeg de låt greit. Da jeg fikk Quested-monitorene i hus, det tok tre uker fordi Roger Quested ville bygge dem selv, oppdaget jeg hvor feil Dynaudio låter, for meg. Med fare for å fornærme Dynaudio; jeg skjønte fort at jeg ikke hadde greid å mikse riktig på AIR25. For meg er det en klarhet og naturlighet i Quested som jeg ikke hører igjen i Dynaudio, sier Frank Wisur.

Frank Wisur Trio

Meget fornøyd med Soundware

- Soundware har vært helt fenomenale. Bare det at de var villige til å ta inn en så spesiell monitor som HQ210 fra England, uten å vite om jeg kom til å kjøpe dem, sier sitt. De har fulgt opp hele veien, selv om det ikke vært noe problem med denne leveransen, sier Frank. - Hadde det ikke vært for imøtekommenheten hos Ketil hos Soundware så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Det var utelukket å reise til England for å høre på HQ210, så jeg hadde ikke hatt Quested nå hvis det ikke hadde vært for Soundware, avslutter en fornøyd Frank Wisur i sitt studio i Fredrikstad.
For mer informasjon om Quested, besøk deres hjemmeside.

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Våre kunder kan stole på vår dype kunnskap om de ulike produktene på markedet.
Kontakt oss hvis du har tekniske spørsmål eller trenger råd om riktig valg av utstyr.
Kontakt oss på info@soundware.no eller (+47) 23 400 400 for å høre mer.

Scroll to top