MediaLab stoler på Clear-Com

MediaLab gjør flerkameraproduksjoner for storskjerm på større events og sceneshow i hele Norge. Det innebærer like stort behov for uavbrutt kommuniksjon som under en direkte TV-sending. Samtidig må interkommen tåle all slags vær og fungere med alle lydnivåer. MediaLab valgte å investerte i Clear-Coms trådløse Tempest2400. Det nye systemet er konstruert for et langt liv på veien, og leverer den legendariske "Clear-Com-lyden" i en robust og brukervennlig interkom for det lisensfrie 2.4GHz båndet.

"Den største fordelen med Tempest er at vi får lov til å bruke det over alt. Det er pålitelig, har veldig god støyisolasjon, og lydkvaliteten er helt superb", forteller Lars Wiktor Østby hos MediaLab.

Lars Wiktor Østby - MediaLab

Har bevist pålitelighet

MediaLab har nå brukt Tempest2400 på veien i mange måneder, under de mest varierte forhold man kan møte i Norge.

"Tempest fungerer utmerket, med fantastisk batteritid. Vi kjøpte det til bruk på P4 Vinterlyd-turneen, der vi produserte utendørs, midt på vinteren, i tre uker. Alt av basestasjoner og utstyr sto ute om natten, uansett vær, og fungerte som det skulle når vi slo det på om morgenen. Min erfaring er at Tempest tåler alt - enten det regner, snør eller blåser", forteller Lars Wiktor.

Fordi Tempest2400 benytter Clear-Coms patenterte frekvenshopping (FHSS) i det lisensfrie frekvensbåndet, er det svært motstandsdyktig mot forstyrrelser fra andre trådløse sendesystemer. Tempest2400 har også 2xTX redundant datatransmisjon. Det innebærer at hver datapakke med lyd sendes to ganger på forskjellige frekvenser og antenner. Tapet av datapakker i systemet er bortimot eliminert, og sikrer alltid uavbrutt kommunikasjon i selv de travleste RF-miljøer.

"Tidligere måtte vi sjekke interkommene våre grundig før alle show, fordi det alltid var noe som trøblet. Slik er det ikke med Tempest. Det er bare å slå det på, så fungerer det akkurat slik som forrige gang. Hver gang. Det er viktig for oss, som er på veien stort sett hele tiden".

Medialab bruker Clear-Com


Clear-Com spiller høyt nok

Clear-Com har ikke bare suveren teknologi for klar og uavbrutt trådløs kommunikasjon. Tempest2400 er også fysisk konstruert for å fungere i alle typer miljøer, med sitt intuitive brukergrensesnitt og ekstremt høye dynamikk.

"Det viktigste kriteriet vi hadde til ny interkom, var at det måtte spille høyt nok og at det hadde gode nok øreklokker. Vi har prøvd mange forskjellige systemer. Det de andre faller igjennom på er at de ikke spiller høyt nok eller demper bakgrunnslyden nok til at vi hører det vi skal gjøre".

"Jeg hadde tidligere brukt Clear-Com med suksess under en konsert med Manowar, et band som spiller avsindig høyt. Lydnivået var så høyt at det var ubehagelig selv med støypropper inne i klokkene! Men interkommen gjorde jobben den. Derfor pushet jeg på for at vi skulle velge Clear-Com. Fungerer det på Manowar, så fungerer det på alle jobber. For ingen spiller høyere enn Manowar", smiler Lars Wiktor.

Clear-Com Tempest2400 hos Medialab

Fornøyd med leveransen

Tempest2400-system som MediaLab kjøpte fra Danmon/Soundware består av; 10 beltepakker, 2 basestasjoner, 12 hodesett, 2 ladere og 20 batterier. Med et slikt "dobbelt system" kan de bruke inntil 10 beltepakker som et samlet system på de største produksjonene. Eller de har muligheten til å gjøre to uavhengige produksjoner samtidig. For Soundware er det hyggelig at MediaLab er godt fornøyd med hele leveransen.

"Danmon har vært kjempekoselige med oss. Da vi bestemte oss for å kjøpe Tempest, var systemet såvidt lansert. Vi skulle på veien med P4 Vinterlyd-turneen, og det hastet veldig med leveringen. Danmon greide å få det til Norge en dag tidligere enn de hadde lovet oss. Så vi er veldig fornøyde med servicen hos Danmon", avslutter en fornøyd Lars Wiktor Østby hos MediaLab.

Du kan lese mer om MediaLab her.

Ta kontakt med Soundware for å få vite mer om hvordan du kan forbedre dine produksjoner med Tempest2400 - det mest spennende og hurtigst voksende trådløse interkomsystemet på markedet!

Clear-Com Tempest2400 basestasjon og beltepakker

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Våre kunder kan stole på vår dype kunnskap om de ulike produktene på markedet.
Kontakt oss hvis du har tekniske spørsmål eller trenger råd om riktig valg av utstyr.
Kontakt oss på info@soundware.no eller (+47) 23 400 400 for å høre mer.

Scroll to top