Informasjonskapsler

Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er en fil som plasseres på din datamaskin eller annet IT-utstyr. Dette gjør bl.a. mulig å gjenkjenne datamaskinen din og samle informasjon om hvilke sider og funksjoner du bruker på en nettside.

Informasjonskapsler brukes av praktisk talt alle nettsteder. I noen tilfeller er informasjonskapsler den eneste måten å få et nettsted til å fungere etter hensikten. Denne nettsiden bruker også informasjonskapsler. Nederst på denne siden kan du se en oversikt over de enkelte informasjonskapslene, deres formål, hvem som tilbyr dem og hvor lenge de lagres.

Informasjonskapsler lagres for hver nettleser. Dette betyr at hvis du senere besøker siden her med en annen nettleser, vil du igjen bli bedt om å akseptere informasjonskapsler og informasjonskapsler vil bli lagret for den aktuelle nettleseren.

Hva er EU-direktivet om bruk av informasjonskapsler?
EU-direktivet om bruk av informasjonskapsler er en del av EUs «Directive on Privacy and Electronic Communications». Dette ble opprettet for å beskytte brukere mot uønsket innsamling av brukeraktivitetsstatistikk, og derfor må nettsteder informere brukerne om informasjonskapsler plassert på brukerens datamaskin.

Vår bruk av informasjonskapsler på denne nettsiden
På denne nettsiden bruker vi 100 % anonyme informasjonskapsler for å samle inn informasjon om brukernes aktiviteter. Denne informasjonskapselen slettes når du er ferdig med besøket på nettstedet. Vi bruker informasjonen som samles inn til å forbedre nettsiden vår for å sikre at du raskt og enkelt kan finne informasjonen du trenger fra oss. Hvis du logger inn eller har en e-handelstransaksjon med oss, bruker vi informasjonskapsler for å sikre teknisk funksjonalitet til disse tjenestene.

Hvordan avviser du bruken av informasjonskapsler?
I alle vanlige nettlesere kan du velge å deaktivere informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at dette kan bety at enkelte nettsteder ikke lenger fungerer som de skal. Les mer om innstillingene dine med nettleseren du har valgt.

Instruksjoner for sletting av informasjonskapsler med Microsoft Internet Explorer
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-10

Instruksjoner for sletting av informasjonskapsler med Mozilla Firefox-nettleseren
http://support.mozilla.com/en/kb/deleting%20cookies

Instruksjoner for sletting av informasjonskapsler med Google Chrome-nettleseren
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=no

Instruksjoner for sletting av informasjonskapsler med Safari
http://support.apple.com/kb/PH5049

Instruksjoner for sletting av informasjonskapsler med Safari iOS
http://support.apple.com/kb/HT1677

Scroll to top